16. juunil asetati nurgakivi endise Kadaka aiandi alale rajatava Uus-Mustamäe naabruskonnale. Elamuarendaja Bonava esindaja sõnul on piirkonna, mille osaks on ka üürimajad, puhul tegemist hetkel Eesti suurima üheaegselt arenduses oleva uusarendusega.

Nurgakivi ajakapslisse asetati pidulikult lisaks traditsioonilisele pihlakaoksale, söetükile, ajalehele ja rahatähele ka praegust koroonakriisi järgset aega ilmestavalt kodumaise disaineriduo The Korsars kirev näomask ning alkoholitootja Punch Drinks desovahend.

„Kuigi kogu piirkonna ehitustöödega alustati juba 2019. aasta teises pooles, otsustasime piduliku nurgakivitseremooniaga tähistada kolmanda ehitusetapi arenduse algust. Hoolimata kinnisvaramaastikul ärevust külvanud kevadhooajast ei ole inimesed kaotanud huvi soetada kodu uusarendustesse. Lisaks soovime panustada mujal maailmas laialdaselt levinud üürimajade kontseptsiooni tutvustamisesse Eestis ning seetõttu jätkame Mustamäe suurima naabruskonna ehitusega täiskäigul," kinnitas Bonava Eesti tegevjuht Timo Riismaa.

Nurgakivi asetasid paika elamuarendaja Bonava esindajad koos LHV pensionifondide ja Lumi Capital esindajatega. Aiandi 10 ja 12 aadressidele kerkivad majad ühes 164 uue koduga saavad nimelt osaks LHV pensionifondide ja Lumi Capitali rajatavast üürimajade portfellist, millesarnased tegutsevad juba praegu Põhja-Tallinnas Manufaktuuri tänaval. Täna nurgakivi saanud kortermajad koos Manufaktuuri valmis majadega moodustavad kokku ligi 300 korterit ehk üle  poole LHV pensionifondide Tallinnasse plaanitavast 500 üürikorteriga portfellist.

„Meie esimene üürimaja Põhja-Tallinnas Manufaktuuri tänaval on näidanud, et kliendikeskse lähenemisega ning pikaajalist eluaset pakkuv täisteenus on see, mida paljud üürikodude otsijad on oodanud,“ sõnas Lumi Capital üürimajade ärijuht Hannes Tall.

„Mustamäe on paljudele tallinlastele südamelähedane elukeskkond ning usume, et hubases Uus-Mustamäe naabruskonnas asuvad kortermajad saavad olema lisaks koduostjatele ka üüriklientide seas populaarne elukoht. Hoolimata ebakindlast ajast majanduses jätkame oma üürimajade investeerimisprogrammi, sest usume Eesti majanduse käekäiku pikaajaliselt ning Tallinna linna kui atraktiivsesse keskkonda, kus elada ja töötada,“ lisas LHV kinnisvarainvesteeringute juht Rait Riim.

Bonava esindaja sõnul moodustavad üürimajad nii Skandinaavias kui ka mujal Euroopas suure osa kogu eluasemeturust, pakkudes kättesaadava hinnaga alternatiivi neile, kelle jaoks kinnisvara soetamine ei ole aktuaalne. Bonaval on varasem üürimajade arenduskogemus mitmes teises riigis ning kuna Eestis on sihtgrupp sellise toote jaoks olemas, siis soovib elamuarendaja  järgmiseks just siinsel eluasemeturul panustada üürimajade kättesaadavamaks muutmisesse.

Timo Riismaa sõnul pakub üürimajade arendamine investoritele küll lühiajaliselt madalamat tootlust kui näiteks ärikinnisvara, kuid on praegusel ebakindlal ajal ning ka pikemas vaates tunduvalt jätkusuutlikum ärimudel.

Lisaks võib iga koduüürija olla kindel, et tema kodu on sama kvaliteetne kui neil, kes samasse arendusse korteri ostnud. „Üürimajad on üks teadlikult planeeritud osa terviklikust Mustamäele rajatatavast kaasaegsest naabruskonnast, kus kõik elanikud saavad võrdselt nautida nii mugavaid elutingimusi kui ka lõõgastumis- ja sportimisvõimalusi piirkonna suurimas pargis,“ kinnitas Riismaa.

Uus-Mustamäele, mille hulka kuuluvad ka Lumi Kodud nime kandvad üürimajad, kerkib järgneva 5-7 aasta jooksul terviklik elupiirkond kokku 750 uue koduga, millest hetkel valmimisjärgus 340 ning arendamisel veel ligi pooled.

Bonava Eesti müügi- ja turundusjuhi Lauri Laanoja sõnul valmivad Aiandi 5 aadressil 99 uut kodu selle aasta sügisel, millest on hetkeseisuga müümata vaid 8. Aiandi 8 aadressil asuva 77 korteriga maja ehitustööd algasid tänavu aprillis ning maja valmib järgmisel sügisel - neist korteritest on müüdud juba kolmandik.

„Praegu otsivad ja ostavad kodusid peamiselt need, kes on koduostu pikalt ette planeerinud ning selleks majanduslikult  valmistunud. Mustamäe on elukeskkonnana elamas läbi justkui taassündi ning on atraktiivseks elukohaks nii esimese kodu otsingul olevatele peredele kui ka põlistele mustamäelastele, kes ihkavad kodukandis kaasaegset elupinda," sõnas Laanoja.

Uus-Mustamäe nime kandev arendus peaks lõplikult valmis saama kümnendi keskpaigaks. 

Bonava on üks juhtivaid elamuarenduse ettevõtteid Põhja-Euroopas olles loonud kodusid ja naabruskondi alates 1930-ndatest aastatest. Bonaval on 2300 töötajat, ettevõte tegutseb Rootsis, Soomes, Taanis, Norras, Saksamaal, Peterburis, Eestis ja Lätis ning selle käive oli 2019. aastal 15,5 miljardit Rootsi krooni. Bonava aktsiad on noteeritud Stockholmi börsil Nasdaqi nimekirjas.

AS LHV Varahaldus pensionifondidel on ligi 178 tuhat klienti. LHV pakub nii aktiivselt kui ka passiivselt juhitud II ja III samba pensionifonde. LHV pensionifondide maht kokku on 1,4 miljardit eurot.

Lumi Capital on kinnisvara investeeringute juhtimisega tegelev ettevõte, kes on asutanud üürimajade investeerimise ja üürimise äristrateegia ning viib seda ellu koostöös LHV pensionifondidega.

 

Kontakt

LUMI CAPITAL
Kentmanni 4, Tallinn 10116, Estonia (5. korrus)
 

 

lumi kinnisvaraPROJEKTIDE KODULEHED