Riia külje all asuva Plienciema logistikakeskuse vastvalminud laiendus anti üürnikule üle. Pinnale asub pikaajalise lepingu alusel ja varasemalt juba hoones tegutsenud auto varuosade hulgimüügiga tegelev ettevõte Inter Cars. Laienduse tulemusel valmis 6 300 ruutmeetrit kõrgkvaliteetset laopinda ning investeeringu maksumus oli 3,8 miljonit eurot.

“See on ääretult oluline samm investeeringu väärtuse kasvatamisel ning arvestades hoone suurepärast asukohta ning logistikamaailma valdavaid trende, oleme teinud õigustatud otsuse,” sõnab Lumi Capitali juhtivpartner Raiko Uri kindlameelselt. “Kompleksi laiendamiseks olid kõik eeldused olemas, muuhulgas ka tugeva ankurüürniku huvi ja vajadus,” kinnitab ta.

Ehitusleping sõlmiti Mapri Ehitus OÜ Läti tütarettevõttega Mapri Buve SIA ning ehitustöödega tehti algust möödunud aasta septembris. “Kõik kulges plaanipäraselt ning arendus sai lõpule viidud õigeaegselt. Hea meel on tõdeda, et kõikide osapoolte koostöö sujus ning oleme lõpptulemusega väga rahul,“ kinnitab Mapri Ehituse tegevjuht ja juhatuse liige Tarmo Roos.

Laienduse käigus liideti kompleksile kaks laohoonet, kaks varjualust ladustamisala ja asfalteeritud pind lisaparkimiskohtade tarbeks – sellega kasvas hoone maht 40% ning Plienciema logistikakeskuse kogupinnaks on nüüd 15 400 ruutmeetrit.

Arenduse läbiviimisel nõustasid Lumi Capitali projektijuhtidena Margus Mändmets ja FWS Systems.

Inter Cars Latvija on Plienciema keskust logistikabaasina kasutanud aastast 2013. Kui enne laiendust mahtus ettevõte 3 710 ruutmeetrile, siis nüüd on üürniku käsutuses juba 10 600 ruutmeetrit pinda. “Vajadus suurema pinna järgi oli olemas juba mõnd aega, sest soovisime operatsioone laiendada ning piirkonna teenindamist efektiivistada,” sõnab Inter Carsi esindaja, juhatuse liige Kaspars Vilumsons. “Plienciema keskusest saab meie Baltikumi keskladu, kust hakkame teenindama nii Eestit, Lätit kui ka Soomet,” täpsustab Vilumsons.

Ka asukoht on autokaupade hulgimüügiga tegelevale ettevõttele erakordselt soodne. Logistikakeskus on Karla Ulmana maantee külje all ning kahe kilomeetri kaugusel Riia lennujaamast, mis tagab hea ühenduse nii lennu- kui maatranspordi vaatenurgast. “Lao laiendamine on oluline samm meie strateegilise ärieesmärgi saavutamise suunas. Tahame kasvada sõiduki varuosade ja autotöökoja seadmete hulgimüüjast tervikliku logistikateenuse osutajaks, kes teenindab autoremonditöökodasid või pakub lisandväärtusega teenuseid nagu näiteks ettevõtete autoparkide haldamine. Oma uue laiendatud logistikakeskusega oleme selle poole teel,” rõhutab Inter Carsi juhatuse liige Kaspars Vilumsons.

Lumi Capital omandas Plienciema keskuse koostöös erainvestoritega 2019. aasta esimeses pooles. Hoone väärtuseks on hea asukoht ning sellest tingitud atraktiivsus eri logistikaettevõtetele. Hoone ankurüürnikeks on lisaks Inter Cars Grupile veel Deutsche Post DHL Grupp.

Lumi Capital OÜ on kinnisvarainvesteeringutele ja nõustamisele keskenduv ettevõte, kelle kliendid on era- ja institutsionaalsed investorid nii Eestist kui ka välisriikidest.

Mapri Ehitus on pea 20-aastase töökogemusega ehitusvaldkonnas tegutsev ettevõte, mis lisaks ehituse peatöövõtule ja projektijuhtimisele spetsialiseerub ka põllumajandusehitusele ja betoonitöödele. Mapri Ehituse portfoolios on suur hulk eri valdkondade professionaalselt teostatud hooneid.

Inter Cars S.A. (IC) on suurim sõiduautode ja tarbesõidukite varuosade importija ja turustaja Kesk- ja Ida-Euroopas. IC müüb kaupu 500 tootjalt ligikaudu 21 tuhandele registreeritud kliendile. Tootevalikus on üle miljoni sõiduautode ja tarbesõidukite varuosi.

Kontakt

LUMI CAPITAL
Kentmanni 4, Tallinn 10116, Estonia (5. korrus)
 

 

lumi kinnisvaraPROJEKTIDE KODULEHED