Lumi Capital avas uue logistikakinnisvarale keskenduva ärisuuna, millega seoses liitus Lumi meeskonnaga septembri algusest pikaajalise logistikakogemuse ja laialdaste rahvusvaheliste sidemetega ekspert Tarmo Tael. Varasemalt on Tael juhtinud DPD Eestit ning SmartPosti paki- ja logistikateenuseid üle Baltikumi.

Lumi Capitali uue logistikakinnisvara partneri Tarmo Taela sõnul on logistikaettevõtete jaoks oluline keskenduda oma põhitegevusele. "Kinnisvaraga majandamise asemel oma põhitegevusele pühendumine vabastab ressursse, et pakkuda paremat teenust. See omakorda loob eeldused kasumlikuks kasvuks," selgitab Tael Lumi Capitali sõnumit logistikasektorile ja märgib, et ettevõtted vajavad usaldusväärset partnerit, kes mõtleb kaasa ja tagab teenuse kvaliteedi.

Investori vaatest on tema sõnul kõige olulisemad teadmatusega seotud riskid. Logistika valdkonnas on konkurents tihe ja üksikute klientide käekäik võib olla ettearvamatu. "Portfelli konsolideerimine maandab seega riske, loob sünergiat investeeringute juhtimisel ja aitab kaasata rahvusvahelist oskusteavet," ütleb Tael. Ta lisab, et hea idee rakendamine ühe objekti asemel suuremale portfellile võib saada kuni kümnekordse võimenduse ja tõsta seeläbi investeeringu tootlikkust.

“Vaadates Baltikumi logistikakinnisvara äri laiemalt, peab möönma, et valdavalt on tegu väikeste tegijatega, kelle omanduses on üksikud objektid. Selles valguses on plaanis tõsta portfell järgmisele tasandile ning logistikakinnisvara tõepoolest konsolideerida,” avaldab Lumi Capitali juhtivpartner Raiko Uri ning lisab, et üheskoos Tarmoga on juba nii mõnegi uue objekti omandamine lauale toodud.

Logistika on teinud uue tehnoloogia tulekuga suure arenguhüppe ning valdkonnas tegutsevatele ettevõtetele annab eelise läbimõeldud, ettevõtte vajadustele kohandatud ja konkurentsivõimet toetav kinnisvara. “On igati mõistetav, et logistikas me ei räägi enam pelgalt tühja betoonkasti kasutusse andmisest, vaid peame looma valmiduse ettevõtete vajadustele vastu tulla ning pinda maksimaalselt selliselt kohandada, et üürniku ärialast visiooni võimestada,” sõnab Uri.

“Lisaks sellele, et tunda hästi kinnisvara, peame oskama hästi tõlgendada ka kliendi äri ja vajadusi ning selles osas on Tarmo suurepärane lisandus meie meeskonnale. Tema pikaaegne töökogemus logistikasektoris annab hindamatu taustateadmise," võtab Raiko Uri kokku.

“Olen viljaka koostöö ja ettevõtte haarde laiendamise osas väga ootusärev," kinnitab ka Tael ja lisab, et tema eestvedamisel laiendatakse juba peatselt Lumi Capitali logistikakinnisvara portfelli kindlasti mõne objekti võrra.

Seni on Lumi Capital edukalt juhtinud 2019. aastal soetatud Plienciema logistikakeskust Riia külje all, kus valmis äsja 6 300 ruutmeetri suurune juurdeehitus. Plienciema kogupind on nüüd seega 15 400 ruutmeetrit ning keskuse ankurüürnikeks on Deutsche Post DHL ja Inter Cars Grupp. Äristrateegia näeb ette portfelli edasist laiendamist nii Eestis kui mujal Baltikumis.

Lumi Capital OÜ on kinnisvarainvesteeringutele ja nõustamisele keskenduv ettevõte, mille klientide hulka kuuluvad era- ja institutsionaalsed investorid nii Eestist kui ka välisriikidest.

Kontakt

LUMI CAPITAL
Kentmanni 4, Tallinn 10116, Estonia (5. korrus)
 

 

lumi kinnisvaraPROJEKTIDE KODULEHED