Lumi Capitali juhitav kaubanduskinnisvara fond Lumi Retail Property Fund omandas 2021. aasta alguses Jugla ostukeskuse Riias. Esmakordselt kaasati investorite ringi lisaks Swedbanki pensionifondidele ka erainvestorid. Jugla keskuses on 4500 ruutmeetrit üüritavat pinda ning selle ankurüürnikuks on Rimi. Lisaks paiknevad keskuses veel Lemon Gym ja Pepco ning mitmed väiksemad kauplejad.

"Soetatud keskus on väärtuslik täiendus ning sobitub suurepäraselt meie kodulähedaste poodide portfelli," kinnitab Lumi Capitali partner ja fondijuht Lauri Henno. Tema hinnangul täidab Jugla keskus mitmed just kaubanduskinnisvara vaatepunktist olulised kriteeriumid: hea nähtavus ja ligipääsetavus, suur külastatavus, pikaajalised üürilepingud ja suurepärases korras hoone, mis kõik toetavad kauplejate äri kasvamist ning võimendavad seeläbi ka investeeringu tootlust.

"Asukoht linna põhimagistraali ääres kutsub lisaks ümberkaudsetele elanikele ostlema ka mööduval maanteel autoga liiklejaid ning seetõttu näeme Jugla keskuses väga kõrgeid külastatavuse numbreid," kinnitab Henno ja sõnab, et viimase tõttu on tegu ka paljudele eestlastele tuttava kaubanduskeskusega. "Riiast väljudes ja Tallinna suunal sõitjale on Jugla keskusesse magistraalilt äärmiselt kerge ligipääs ning seetõttu tehakse seal enne pikka sõitu tihti peatus," arvab Henno.

Kokku on Lumi Retail Property Fundi portfellis kuus keskust ning Jugla näol on tegu fondi teise investeeringuga Riias. Pärast Jugla omandamist moodustab Läti kinnisvarainvesteeringute väärtus fondi portfellist ligikaudu pool.

"Edukad tehingud Lätis kinnitavad, et oleme oma baltikumiülese äristrateegiaga õigel teel ning enesekindlust lisab kahtlemata ka seegi, et ka uued erainvestorid näevad meie kasvavas portfellis väärtust," sõnab Lauri Henno ning kinnitab, et jätkuvalt otsitakse aktiivselt tulusaid objekte nii Eestis, Lätis kui ka Leedus.

Tehingu läbiviimisel nõustas Lumi Capitali advokaadibüroo Walless ning kinnisvara vahendas Colliers.

Lumi Retail Property Fund on kogu Baltikumi haarav kinnisvarafond, mis spetsialiseerub ainult kodulähedastele kaubanduskeskustele ja toidupoodidesse investeerimisele. Fondi investeeringute kogumahuks on planeeritud 100 miljonit eurot ning pikkuseks 20 aastat. Fondi ankurinvestor on Swedbank pensionifondid.

Kontakt

LUMI CAPITAL
Kentmanni 4, Tallinn 10116, Estonia (5. korrus)
 

 

lumi kinnisvaraPROJEKTIDE KODULEHED