Vienna Insurance Group ja selle Läti tütarettevõte BTA Insurance omandasid koostöös Lumi Capitaliga ülebaltilise üürikorterite portfelli, milles on 479 uut korterit Tallinnas, Riias ja Vilniuses. Portfelli arendab YIT Grupp ning majad valmivad 2022. ja 2023. aastal.

Linkmenu kvartal Vilniuses

"Oleme uhked, et teeme koostööd Euroopa ühe juhtiva kindlustusgrupiga ning aitame neil hallata ja struktureerida pikaajalistele omanikele suunatud üürikorterite portfelli Baltikumis," ütleb Lumi Capitali partner Martin Rekor.

Portfellis olevad elamud asuvad enamasti kesksetes kohtades - näiteks Linkmenu elamukvartal Vilniuses, mis asub kesklinnast lühikese jalutuskäigu kaugusel. Portfelli arendatakse selliselt, et see saavutaks kõrge BREEAMi jätkusuutlikkuse sertifikaadi.

"See on väga põnev - siseneme üürikodudega esmakordselt Riia ja Vilniuse elamuturule ning ootame väga, et saaksime nendel uutel turgudel juba uutele klientidele teenust pakkuma hakata," kinnitab Martin Rekor ja lisab, et tehinguga kasvab Lumi Capitali üürikorterite portfell 2000 korterini, sealhulgas 1500 aktiivselt kasutuses ja 500 arendamisel.

Lumi Capital on 2013. aastal asutatud kinnisvarainvesteeringute juhtimisele keskendunud ettevõte. Lumi Capital on aktiivne investor Balti riikide äri- ja eluasemesektoris ning juhtiv üürielamute investeeringuid haldav ettevõte, mille portfelli kuulub ligikaudu 2000 korterit.

BTA Baltic Insurance Company on üks juhtivaid kindlustusseltse Baltikumis, pakkudes laia valikut kahjukindlustusteenuseid Lätis, Leedus ja Eestis. BTA ainuosanik on Vienna Insurance Group AG, kellel on ligi 200-aastane kogemus kindlustustegevusega. Umbes 50 ettevõttega 30 riigis ja enam kui 25 000 töötajaga on Vienna Insurance Group Kesk- ja Ida-Euroopa turgudel selge turuliider.

YIT on suurim Soome ja märkimisväärne Põhja-Euroopa linnaarendaja ja ehitusettevõte. YIT-s töötab 7400 spetsialisti kümnes eri riigis: Soomes, Venemaal, Rootsis, Norras, Eestis, Lätis, Leedus, Tšehhis, Slovakkias ja Poolas. YIT tulu oli aastal 2020 ligikaudu 3,1 miljardit eurot. YITi korporatsiooni aktsia on noteeritud Nasdaq Helsinki Oy börsil. www.yitgroup.com

Kontakt

LUMI CAPITAL
Kentmanni 4, Tallinn 10116, Estonia (5. korrus)
 

 

lumi kinnisvaraPROJEKTIDE KODULEHED